Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Vrijwilliger financieel spreekuur jongeren in Zuid Oost

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Heb jij ook wel eens stress om geld?

Ben jij tussen de 16 en de 24 jaar en kan je wel wat versterking bij je geldzaken
gebruiken? Heb je schulden, of ligt de post ongeopend in een tas? Dan zijn wij er voor je!

Samen met een vrijwilliger, die bij jou past, ga je bij jou thuis of in een andere fijne omgeving aan de slag. Hij of zij kan bijvoorbeeld:
• helpen bij het inzichtelijk en overzichtelijk maken van je financiële administratie;
• meekijken en uitleggen waar je recht op hebt, denk bijvoorbeeld aan zorgtoeslag, huurtoeslag, tegemoetkomingen of studiefinanciering;
• ondersteunen in het aanpakken van je schulden én in het contact met andere organisaties.

Zo voorkom je dat je in de financiële problemen raakt of dat de problemen erger worden. Bovendien is onze versterking gratis en bepaal je zelf hoelang je het nodig hebt! Bel of app (06 572 760 17) snel voor meer informatie of om een afspraak te maken,

Wil jij jongeren en hun familie helpen weer baas te zijn over hun eigen geld?Als vrijwilliger van Get a Grip ondersteun je jongeren op deze school en hun familieleden, tijdens een inloopspreekuur.

Op woensdag of vrijdag ben je, samen met een andere vrijwilliger, op het financieel inloopspreekuur op de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer of Bijlmermeercollege. Je kijkt samen met de jongere en/of hun familie naar de hulpvraag en ondersteunt hier direct bij. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van de inkomsten en uitgaven of het aanvragen van toeslagen. Je verwijst door waar nodig. Ook doe je standaard een 18+ check bij jongeren van 17 jaar. Je checkt wat er nog geregeld moet worden voor de 18e verjaardag en zorgt er met de jongere voor dat dit ook op tijd geregeld is..

Omschrijving activiteit
Het doel van het project Get a Grip is het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van jongeren van 16 t/m 24 jaar. Financiële zelfredzaamheid houdt in dat jongeren leren om (weer) zelfstandig hun financiën te regelen en daar de verantwoordelijkheid voor te dragen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.