Bekijk alle projecten in "VENRAY"

Maatje(s) gezocht

Organisatie
Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheid
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
VENRAY
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen
Een maatje is iemand die regelmatig aandacht en tijd voor je heeft. Geen professionele begeleider of hulpverlener. Wel iemand die juist andere activiteiten met je gaat doen. Het kan superfijn zijn een maatje te hebben die leuke, gezellige dingen met je onderneemt. Samen eerst ervaren of er een klik is, zodat jij je op je gemak voelt bij het maatje. Daarna met elkaar afspreken wat jullie, wanneer gaan doen. En dan.... eropuit! Met de fiets of al wandelend. Een terrasje pakken in het dorp of naar de markt. Thuis TV kijken of gamen. Jullie bespreken wat jullie willen doen en maken daarover samen afspraken. Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt bij het maatje. Dat je gezien en gehoord wordt.

GEWOON ANDERS MAAR OOK HEEL NORMAAL.
Ben je geïnteresseerd in anderen en sta je open voor een persoon met een zekere kwetsbaarheid? Maak je graag een praatje maar kun je ook goed luisteren en je inleven in een ander? Dan zou jij veel kunnen betekenen voor een bewoner als maatje en zijn wij op zoek naar jou!
Jouw wensen en verwachtingen worden gezien en gehoord. Ook die van de bewoner! Wanneer er van beide kanten een klik is, gaan jullie samen invulling geven aan het contact. Bijvoorbeeld iedere week op een vast tijdstip dezelfde activiteit. Het kan ook zijn dat jullie allebei flexibeler wilt zijn in het contact en wat jullie willen gaan doen. Belangrijk is dat afspraken in overleg met elkaar worden gemaakt. Hierbij is 1 contact per maand een minimum is.

Voor de bewoner is het vooruitzicht dat er iemand langs gaat komen van onschatbare waarde. Jij kunt de schakel zijn naar de "gewone" samenleving.
Belangrijk is dat je betrouwbaar bent in de afspraken die gemaakt zijn.
Je hoeft geen kennis te hebben van psychische problematiek. Respect voor de ander hebben en een ander in zijn waarde laten is het belangrijkste!

Omschrijving activiteit
Als maatje maak je iemand anders (en je eigen) leven leuker en lever je een onmisbare bijdrage aan het herstel van onze cliënten. Je hebt geen speciale opleiding of ervaring nodig . Alles wat je nodig hebt is geduld, loyaliteit en interesse in mensen. Samen met de cliënt maak je afspraken over de activiteiten en frequentie hiervan. Iemands maatje zijn, dat voelt goed! Of je nu van sporten houdt of liever thuis op de bank zit. Er is altijd wel iemand die bij je past. Er zijn namelijk heel veel verschillende mogelijkheden als maatje, wandelmaatje, leesmaatje, boodschappenmaatjes, sportmaatje. En nog veel meer. Maatjes die langskomen om te kletsen en koffie te drinken. Maatjes die helpen, advies geven of meegaan naar afspraken waar iemand tegenop ziet. Of elkaar laten lachen. Want plezier en persoonlijk contact staan voorop. Word Jij maatje van 1 van onze cliënten?

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.