Bekijk alle projecten in "BREDA"

Mantelzorgondersteuning: maatje bij NAH

Organisatie
BredaMantelzorg
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BREDA
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen
Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is schade aan de hersenen, bijvoorbeeld door een ongeval, hersentumor, MS, hersenbloeding of -infarct. De lichamelijke beperkingen vallen als eerste op. Denk bijvoorbeeld aan moeite met praten, gedeeltelijke verlamming of verlies van spierkracht. Maar er zijn ook andere gevolgen. Iemand kan sneller geïrriteerd zijn of minder plezier hebben in het leven. De zorg voor iemand met NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen.

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger NAH neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste met NAH gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft. Dat ervaren eigenlijk alle vrijwilligers bij BredaMantelzorg.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.