Bekijk alle projecten in "BREDA"

Mantelzorgondersteuning: maatje bij blijvende lichamelijke klachten

Organisatie
BredaMantelzorg
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BREDA
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen
Wij waarderen onze vrijwilligers! BredaMantelzorg biedt daarom een veelzijdig begeleidingsprogramma. Met interessante trainingen, maar ook informele bijeenkomsten, borrels, etc. Voordat je begint, krijg je een cursus. Daarin leer je alles om je vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Zoals goed luisteren en grenzen stellen. Je wordt begeleid door een coördinator. Bij hem/haar kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, dilemma's of twijfels. Ook krijg je een reiskostenvergoeding en eventueel een vergoeding voor je telefoonkosten.

Janneke zorgt voor haar vader die reuma heeft. De vrouw van Lise heeft COPD. Job zorgt samen met zijn broer en zus voor hun oma die last heeft van hartklachten. Allemaal zijn ze mantelzorger; ze zorgen lange tijd voor iemand in hun omgeving. Dat heet mantelzorg of informele zorg.

Omschrijving activiteit
Als maatje neem je tijdelijk de zorgtaken van de mantelzorger over. Je houdt de naaste gezelschap en in overleg doen jullie samen wat leuks. We sluiten graag aan op jouw talenten en de dingen die jij leuk vindt om te doen. Door de mantelzorger te ontlasten, kan deze de batterij weer opladen. Je zult zien dat dit jou ook een fijn gevoel geeft.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.