Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Boodschappenmaatjes

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Ouderen
Zoekt u een maatje die u wekelijks wil bezoeken, met u wil wandelen of u wil helpen met de boodschappen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de VMCA via 036-5341404. De bemiddelaars van Burennetwerk zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 - 12.30 uur. Belt u buiten deze tijden dan kunt u de telefoniste vragen of u teruggebeld kan worden.

Samen boodschappen doen met een eenzame oudere. Voor onze hulpvragers is het lastig om zelf boodschappen te doen. Ze hebben helaas niemand om hen hierbij te helpen. Ze zouden het zo fijn vinden om gezellig samen met iemand boodschappen te doen. Als je hen kan helpen met de boodschappentas dragen dan is dat al helemaal fijn. Wij zetten vrijwilligers in om één keer per week samen boodschappen te doen met de hulpvrager. Afhankelijk van de afstand van het huisadres van de hulpvrager tot de supermarkt, kan dit lopend of met de auto. Daar kan je zelf ook je voorkeur in aangeven. Vaak vinden hulpvragers het gezellig om na afloop samen nog even een kopje koffie te drinken.

Omschrijving activiteit
Bij Burennetwerk van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) matchen we vrijwilligers aan hulpbehoevende hulpvragers met een eenvoudige hulpvraag. Wie geen beroep kan doen op familie, vrienden of buren en geen vakman of vakvrouw kan inhuren vanwege een ‘kleine beurs’ kan een beroep doen op georganiseerde burenhulp via Burennetwerk. De vrijwilligers van Burennetwerk zetten zich wekelijks of incidenteel in voor vragen waar je normaal gesproken je buren mee zou helpen. De hulpvrager betaalt daarvoor een kleine onkostenvergoeding of de reiskosten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.