Bekijk alle projecten in "LEUSDEN"

Buddy to Buddy Leusden

Organisatie
Buddy to Buddy Leusden
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
LEUSDEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Buddy to Buddy bouwt aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. Inmiddels is Buddy to Buddy al in 17 gemeenten gevestigd. En vanaf 2024 dus ook in Leusden!

Een matchingronde bij Buddy to Buddy bestaat uit een traject van vier maanden waarbij buddy’s worden gekoppeld (ongeveer 25 koppels per ronde) op basis van gedeelde interesses. Hiermee gaan we eenzaamheid onder nieuwkomers tegen en werken we aan een dorp waarin iedereen erbij hoort.

Intake en informatie:
Een aantal keren per jaar starten we een nieuwe matchingsronde. Voorafgaand aan elke matchingsronde organiseren we een inspiratie- en informatiebijeenkomst. Hier kun je al je vragen stellen en vertellen we alles over het matchingtraject.

Matchingsdiner:
Je schrijft je in en wanneer we een match voor je hebben gevonden start je samen met je buddy en de andere buddykoppels tijdens een feestelijk matchingsdiner. Vervolgens ga je vier maanden wekelijks leuke dingen doen met je buddy.

Activiteiten:
Naast de ontmoetingen met je buddy organiseren wij ook activiteiten om samen met je buddy naartoe te gaan. Zo spreek je laagdrempelig af en ontmoet je andere buddy’s. Hiermee richten we ons niet alleen op het een-op-een contact maar heb je ook de mogelijkheid om een breder netwerk op te bouwen.

Begeleiding:
Tijdens de vier maanden kom je drie keer met andere buddy’s en een Buddytalk-coach bij elkaar om te bespreken hoe het gaat. Zo sta je er niet alleen voor en begeleiden we elk buddykoppel gedurende de vier maanden. Is er een mooie vriendschap ontstaan, dan kan je natuurlijk ook voor langere tijd maatjes blijven.

Omschrijving activiteit
Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan dorpsgenoten. Zo worden nieuwkomers wegwijs gemaakt in hun nieuwe omgeving èn leren inwoners wie hun nieuwe buren zijn.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.