Bekijk alle projecten in "WAGENINGEN"

Breng je mij een bezoekje?

Organisatie
Humanitas maatjesprojecten Wageningen en Rhenen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WAGENINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen
Humanitas Contact Houden Wageningen helpt mensen die zich eenzaam voelen. Een maatje biedt een luisterend oor maar is ook leuk gezelschap. Samen wandelen of fietsen of even naar de markt, net waar behoefte aan is.

Anneke voelt zich eenzaam, zeker nadat haar man is overleden. Ze zou graag meer contact willen maar vindt het lastig om initiatief te nemen. Anneke was vroeger kapster en heeft veel gereisd. Ze is sociaal, behulpzaam en zorgzaam en makkelijk in de omgang. Ze zoekt een vrouwelijk maatje dat spontaan en geïnteresseerd is en goed kan luisteren. Ze zou het fijn vinden om er samen op uit te gaan, even gezellig koffie drinken in de stad of wandelen. Vanwege haar conditie kan ze alleen korte stukjes lopen.

Omschrijving activiteit
Als maatje ondersteun je iemand voor langere periode. Dat doe je door de hulpvrager, liefst wekelijks, te bezoeken en te praten over wat hem of haar bezighoudt, samen een eind te wandelen of een terrasje te pakken op de markt. Onze hulpvragers zijn vaak oudere mensen die weinig contacten hebben maar soms ook jongere mensen die, om wat voor reden dan ook, een moeilijke periode doormaken en niet gemakkelijk zelf een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Als vrijwillig maatje kun je dus veel voor een ander betekenen!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.