Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Buddy to Buddy Rotterdam

Organisatie
Buddy to Buddy Rotterdam
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen
Wanneer je je aanmeldt, nodigen we je uit voor een inspiratieavond. Hier kun je al je vragen stellen aan oud-buddy’s. Hebben we een buddy voor je gevonden? Dan krijg je de uitnodiging voor het matchingsdiner. Tijdens dit feestelijke diner ontmoet je je buddy voor het eerst. Na deze avond spreek je gemiddeld twee uur per week met je buddy af en doen jullie iets wat je allebei leuk vindt.

'Strangers are strangers until they meet’. Mensen zijn mensen. Een taal, je
culturele achtergrond, het land waarin je bent geboren: dat kan allemaal verschillen. Maar we délen
veel meer.

Wij koppelen mensen die hun land hebben ontvlucht aan inwoners van de stad waar ze nu wonen.
Buddy’s zien elkaar één keer per week en terwijl jij en je buddy wat gezelligs doen, leer je de ander
én jezelf beter kennen. Buddy to Buddy staat voor gelijkwaardigheid, voor contact tussen twee
mensen met verschillende achtergronden en dezelfde interesses.

Omschrijving activiteit
Ons buddytraject begint met een bijeenkomst waar je hoort wat een buddytraject bij ons precies inhoudt. Hier krijg je alle informatie en vertellen (oud-)buddy’s hun verhaal. Daarna gaan we op zoek naar de beste match voor jou. We koppelen op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Een paar weken later ontmoet je je buddy tijdens een feestelijk matchingsdiner.

In de drie maanden die volgen, spreek je zelf af met je buddy op de momenten dat jullie het het beste uitkomt. Wij zorgen voor verschillende vrijblijvende activiteiten waar je aan kunt deelnemen met de hele groep met wie je het traject startte. In de buddycafé’s die we maandelijks organiseren ontmoet je ook mensen uit eerdere matchingsrondes of mensen die erover nadenken om buddy te worden. Je leert dus niet alleen je eigen buddy kennen, maar maakt deel uit van onze buddy-community. Vier maanden na de informatieavond sluiten we het traject af met een slotfeest.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.