Bekijk alle projecten in "APELDOORN"

InHuis steungezinnen

Organisatie
Humanitas InHuis steungezinnen
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
6
Gemeente
APELDOORN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Wil je als overbelaste ouder zonder netwerk ondersteuning van een ander "gezin" ? Of wil je als jongere met een klein netwerk af en toe aanschuiven bij een ander "gezin"? De "steungezinnen" zijn Apeldoornse alleenstaanden of stellen, met of zonder kinderen, met of zonder huisdieren. Een steungezin vangt een kind een dag(deel) per week of per veertien dagen op, waarbij het kind meedraait in het steungezin. Hiermee ontlasten ze de ouders zodat zij even op adem kunnen komen. Voor het kind is het fijn dat ze in een ander gezin welkom zijn en aandacht krijgen. Ook zijn er steungezinnen die jongeren met een klein netwerk een extra steuntje in de rug bieden. De jongeren kunnen een luisterend oor vinden en hun netwerk vergroten door aan te schuiven bij een steungezin.

Steungezinnen zijn betrokken en bevlogen vrijwilligers. Het zijn Apeldoornse alleenstaanden of stellen, met of zonder kinderen, met of zonder huisdieren.
Je vangt een kind een dagdeel in de 1 of 2 weken op, waarbij het kind meedraait in het gezin. Besteding gem. 4 tot 8 uur per week of 2 weken.
Of je biedt een plekje aan je tafel voor een jongere die regelmatig een luisterend oor nodig heeft. Gemiddeld 2 tot 4 uur per week/ 2 weken
De matches zijn voor een jaar en kan evt. verlengd worden

Omschrijving activiteit
Een steungezin vangt een kind een dag(deel) per week of per veertien dagen op, waarbij het kind meedraait in het steungezin. Hiermee ontlasten ze de ouders zodat zij even op adem kunnen komen. Voor het kind is het fijn dat ze in een ander gezin welkom zijn en aandacht krijgen.

Ook zijn er steungezinnen die jongeren met een klein netwerk een extra steuntje in de rug bieden. De jongeren kunnen een luisterend oor vinden en hun netwerk vergroten door aan te schuiven bij een steungezin.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.