Bekijk alle projecten in "HARDENBERG"

Maatje gezocht voor mevrouw G.

Organisatie
Baalderborg Groep Team Ambulant Vecht
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HARDENBERG
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Geen.

2 uur per week of om de week
Gezellig kletsen en koffiedrinken
Wandeling maken
Spelletjes spelen
G. is een gezellige dame met een vlotte babbel. Ze heeft een groot gevoel voor humor en houdt wel van een geintje. Je kan uren kletsen met G.. Zo kan ze veel over vroeger vertellen. Haar hobby is het maken van sieraden, hier kan ze uren mee bezig zijn. Ze vindt het ook leuk om een spelletje te doen of een wandeling te maken. Het is voor G. geen optie om zelfstandig naar een buurthuis of wijkcentrum te gaan, aangezien ze niet ver kan lopen en fietsen doet ze niet meer. Met de taxi gaan is in het verleden vaak niet goed gegaan doordat G. het niet lukt om op tijd klaar te staan.

G. is op zoek naar een maatje/vrijwilliger die elke week of om de week bij haar langskomt en leuke dingen met haar gaat doen. Zo kunnen ze samen een spelletje doen, wandeling maken, koffiedrinken en kletsen, de hond uitlaten, sieraden maken en nog veel meer. Het zou mooi zijn als er wordt gewandeld en een denk spelletje wordt gespeeld, aangezien lichaamsbeweging en cognitieve stimulatie helpt om een depressie te voorkomen.

De benzine of reiskosten worden uiteraard vergoed.
Wij hopen van harte dat jullie G. kunnen helpen!
We horen graag van jullie.

Omschrijving activiteit
Bij deze meld ik een cliƫnt van mij aan, mevrouw G. Ze is 69 jaren oud. Ze woont zelfstandig in een appartement in Gramsbergen. G. woont al jaren alleen, een aantal dagen per week is haar hondje bij haar. Deze hond geeft haar veel voldoening, kracht en energie. Echter kan het hondje niet altijd bij haar zijn, aangezien ze niet meer in staat in om volledig voor het hondje te zorgen. G. heeft een licht verstandelijke beperking. Ze is bekend met depressies en is meerdere malen opgenomen geweest in de GGZ. Op dit moment gaat het erg goed met G., met het oog op depressie. De gevoelens van depressie komen vooral terug wanneer de donkere periode weer aanbreekt, namelijk de herfst en winter. Hiernaast is G. eenzaam, soms zit ze huilend op de bank van eenzaamheid. Ze mist mensen om haar heen. Deze eenzaamheid versterkt ook weer het depressieve gevoel.

G. is getrouwd geweest en heeft 2 kinderen, een zoon en een dochter. Ook heeft G. kleinkinderen, waar ze erg trots over kan spreken. Zo put ze ook veel kracht en energie uit haar kleinkinderen. Zo bestaat haar netwerk uit haar 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Hiernaast krijgt ze nog professionele hulp van Buurtzorg en ambulante begeleiding van de Baalderborg Groep. Buurtzorg helpt haar met haar algemene dagelijkse levensverrichtingen en met het innemen van medicatie. Wij als Baalderborg Groep helpen haar om haar gedachten op een rijtje te zetten, relativeren van angsten en het ventileren van zorgen en negatieve gedachten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.