Bekijk alle projecten in "HAARLEMMERMEER"

Steun bij verlies en rouw Humanitas Haarlemmermeer

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HAARLEMMERMEER
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen
Vrijwilligers van Humanitas Steun bij verlies en rouw bezoeken een deelnemer thuis. Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat je meemaakt. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. Vier keer per jaar organiseren we een groepsuitje waarbij vrijwilligers en deelnemers samen op pad gaan.

Vrijwilligers van Steun bij verlies en rouw bieden een luisterend oor. Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip..

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers van Humanitas Steun bij verlies en rouw bezoeken een deelnemer thuis. Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat de deelnemer meemaakt. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt de deelnemer gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om de deelnemer zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat de deelnemer vertelt. Vier keer per jaar organiseren we een groepsuitje waarbij vrijwilligers en deelnemers samen op pad gaan.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.