Bekijk alle projecten in "HAARLEMMERMEER"

Financiële Cafés Humanitas Haarlemmermeer

Organisatie
Humanitas Haarlemmermeer
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HAARLEMMERMEER
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen
Heb je hulp nodig bij het aanvragen van bijzondere bijstand, kindpakket, toeslagen of een DIGID. Heb je een moeilijke brief gekregen van de gemeente of een instantie? Blijf niet met je financiële en adminsitratieve vragen zitten! En maak gebruik van de regelingen die er zijn als je een laag inkomen hebt. Onze hulp is gratis en we heklpen je anoniem. we slaan geen gegevens van je op. Computer, telefoon en printer zijn aanwezig, zodat onze deskundige vrijwilligers je snel kunnen helpen. Kijk op de website voor de openingstijden. Daar staat hoe je van te voren een afspraak kan maken. op donderdagmiddag kan je zo binnenlopen.

We hebben op 4 locaties iedere week een spreekuur op maandag, dinsdag of donderdagmiddag. Inwoners van de Haarlemmermeer kunnen daar terecht met vragen op financieel en administratief gebied. Je werkt altijd in een team van 2 personen. Affiniteit met financiele regelgeving is gewenst. In de maanden Maart,april, mei helpen we inwoners met het zelf invullen van de inkomenstenbelasting. De coordinator maakt een rooster zodat je van te voren weet wanneer je aanwezig moet zijn. Je volgt de interne scholing van Humanitas en krijgt via terugkomavonden scholing en natuurlijk leer je ook van je mede-maatjes.

Omschrijving activiteit
Via de financiele cafés helpt Humanitas Haarlemmermeer mensen met moeilijke brieven, aanvragen van (bijzondere) bijstand, kindpakket, toeslagen, belastingaangifte, betalingsregeling treffen etc etc.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.