Organisatie
Taal Doet Meer
Tijdsbesteding in uren per week
2
Als taalcoach begeleid je gedurende 6 maanden een MBO student die in zijn/haar opleiding tegen de Nederlandse taal aanloopt.
''Je gaat hiermee aan de slag door te oefenen met spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Ook werken jullie samen aan het verbeteren van het begrijpend lezen en vergroten van de woordenschat. Dit doe je bijvoorbeeld door samen te kletsen, nieuwsitems te bekijken, podcasts te luisteren en taalspelletjes te spelen. Ook ga je er samen met de student op uit om nieuwe ervaringen op te doen, beklim bijvoorbeeld de Dom of ga naar een museum. Zo verbetert de taalvaardigheid vaak snel en bouw je bovendien een bijzondere band op’’
Als taalcoach begeleid je een MBO-student. Wekelijks ga je gedurende 1,5 uur aan de slag met de Nederlandse taal. Door samen te kletsen, te lezen, leuke dingen te doen en te helpen bij schoolopdrachten gaat de taalbeheersing van de student vooruit. Zo kan hij/zij makkelijker meekomen in de MBO opleiding.
Je wordt ondersteund door een vrijwillige coördinator waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met ideeën over wat je samen kan doen en didactische tips.
Wat heb jij in huis?
- Je bent minimaal 18 jaar oud
- Je hebt affiniteit met jongeren, taal en andere culturen
- Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
- Je bent goed in communiceren
- Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
- Je bent wekelijks 1,5 uur beschikbaar, gedurende 6 maanden.
Omschrijving activiteit
Taal & MBO is een begeleidingstraject voor MBO studenten die in hun opleiding tegen de Nederlandse taal aanlopen. Een vrijwillige taalcoach gaat samen met een student voor zes maanden aan de slag met het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid. Dit doen ze door bijvoorbeeld samen veel te oefenen met spreken en lezen, nieuwsitems te bekijken, podcasts te luisteren en taalspelletjes te spelen. Ook is er af en toe ruimte om samen erop uit te gaan, bijvoorbeeld naar de bibliotheek, een museum of de film. Hiermee wordt de leefwereld van de student vergroot.