Alleenstaande moeder wil graag ondersteuning bij haar pasgeboren tweeling
Gezinnen met tenminste een kind tot 7 jaar in het gezin waarbij het even een periode niet zo goed gaat door bijvoorbeeld ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner of het vinden van een nieuwe balans als je ouder wordt kunnen zich aanmelden bij Home-Start voor ondersteuning.
Als maatje help je kinderen een goede start te maken door ondersteuning te bieden aan hun ouders. Je biedt tijdelijke ondersteuning op vriendschappelijke basis, een luisterend oor en praktische hulp aan gezinnen met jonge kinderen.
We verwachten dat je minimaal een jaar beschikbaar bent voor een dagdeel per week. Ook is het belangrijk dat je ervaring hebt met opvoeding en ouderschap. Dit kan vanuit je privé situatie zijn of door werkervaring. We zijn op zoek naar vrouwen die zich kunnen leven in de positie van ouders die behoefte hebben aan steun, die oog hebben voor de eigen kracht van ouders en dingen die goed gaan. En respect hebben voor waarden en normen die net even anders zijn dan je gewend bent..
Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp bij alledaagse opvoedvragen.
Home-Start heeft als doel te voorkomen dat alledaagse problemen van ouders met jonge kinderen uitgroeien tot langdurige problemen. Home-Start wil kinderen een goede start bieden.
Het resultaat is dat ouders meer positieve aandacht geven aan hun kinderen en meer genieten van hun kinderen.
Als maatje draag je bij aan de ontwikkeling van ouders èn kinderen. Het geeft voldoening voortuitgang te zien, gezinnen weer sterker te zien worden. Je zet je eigen levenservaring in voor een ander en krijgt er waardering voor terug.
Wij bieden jou een verplichte meerdaagse training aan waarin je onder andere leert over je rol als vrijwilliger, communicatie, grenzen stellen, waarden en normen en opvoedingsdoelen. Wanneer je start als maatje kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinator, intervisie met collega vrijwilligers en deskundigheidsbevordering in de vorm van thema bijeenkomsten.