Bekijk alle projecten in "AALTEN"

Jonge gezinnen ondersteunen? Dan is Home Start op zoek naar jou!

Organisatie
Home-Start
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AALTEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Wat kun je verwachten?
De gratis ondersteuning van Home-Start houdt in:
• een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt
• persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
• ondersteuning bij de opvoeding van je kind(eren)
• de kans om contacten te leggen met andere ouders
• hulp bij praktische zaken
• vriendschap en vertrouwen.

Hoe werkt het?
Na aanmelding bespreek je met de Home-Start coördinator hoe Home-Start jou kan helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; de ondersteuning wordt afgestemd op wat voor jou – of jouw gezin – nodig is. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger regelmatig bij je langs. De duur is afhankelijk van jouw vraag; soms een jaar of langer. Ook steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start, en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Als vrijwilliger bied je ouders een luisterend oor, vriendschappelijk contact en praktische steun. Wekelijks ga je bij ‘jouw’ gezin op bezoek. Je wordt in je werk begeleid en ondersteund door een Home-Start coördinator.
Werken voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen.
Door Home-Start word je goed begeleid. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je eerst een training, zodat je gezinnen goed voorbereid kunt ondersteunen. Je ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten organiseert. Tijdens terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers. Zo kun je van elkaar leren.

Omschrijving activiteit
Wat houdt het in?
● Als Home-Start vrijwilliger ben je ‘het luisterend oor’: je hebt tijd om te luisteren, om een steuntje in de rug te geven en een vertrouwensrelatie op te bouwen.
● Je benadrukt het vermogen van ouders om zelf problemen op te lossen. De dingen die wél goed gaan, staan centraal, en niet wat misloopt en waarover ouders zich onzeker of machteloos voelen.
● Het contact tussen jou en het gezin vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds vertrouwen.
● Je bent zelf ouder en/of hebt ervaring met het opvoeden van kinderen. Op die manier kun je vanuit je eigen ervaring steun bieden.
● Je neemt geen zaken van de ouders over, maar je laat het initiatief bij hen. Je blijft als het ware ‘op de handen zitten’.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.