Maatje gezocht
Jouw nieuwe team:
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de bewoner. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de bewoner en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de bewoner.
Wat bieden we je?
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een VOG, Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd op de werkvloer. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen. Deze variëren van keuzes in ondersteunende trainingen voor studie en werk èn persoonlijke groei.
Breng jij gezelligheid bij kwetsbare mensen?
“We leggen de lat laag, dan kunnen we er allemaal onderdoor”.
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze bewoners hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze bewoners wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling..
Als bezoekvrijwilliger zorg je voor een gezellig contact, een wandeling, een praatje. Het belangrijkste is dat je komt. Het gevoel dat iemand regelmatig de moeite neemt om op bezoek te komen geeft de bewoner het gevoel ‘de moeite waard te zijn’. En daar gaat het om. Eén maal per week of per twee weken is heel welkom.
Wil je, wanneer gewenst, interesses delen; fotografie, muziek, een andere taal, cultuur, recept of creatieve hobby’s? Zo kan je zelf of samen nieuwe vaardigheden leren.