Bekijk alle projecten in "NIJKERK"

Ondersteun een gezin

Organisatie
Humanitas Home-Start en BOR Nijkerk
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
NIJKERK
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Interesse
Nieuwe dingen ontdekken

Heb jij ervaring met opvoeden van kinderen? Zie jij uitdaging in het contact met ouders (van jonge kinderen), die het tijdelijk wat moeilijk hebben? Vind je het leuk om met kinderen om te gaan?

- Je bent zelf ouder en/of hebt opvoedervaring
- Je gaat 1x per week een dagdeel naar het gezin
- Je zet je eigen kwaliteiten in voor een ander
- Je kent de weg in de wijk,
- Je helpt bij praktische zaken,
- Ondersteunt bij het versterken van sociale relaties en moedigt aan efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen.
- Je biedt een luisterend oor en vindt het leuk om met ouder(s) en kind(eren) om te gaan.

Home-Start(+) is een programma dat tijdelijke (opvoedings)ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders, met tenminste één kind in de leeftijd van 0-7 Home-Start en 7-15 Home-Start+, die een periode doormaken waarin het niet zo goed gaat. De vrijwilligers van Home-Start(+) die zelf ervaring hebben met opvoeden gaan wekelijks bij het gezin op bezoek om emotionele en praktische steun te bieden.

Omschrijving activiteit
HomeStart (0-7 jaar) en Home-Start(+) (7-15 jaar) biedt moeders en hun eventuele partner, met tenminste één kind in de leeftijd van 7-15 jaar, praktische- en lichte opvoedondersteuning en vriendschap. De ondersteuning is vraaggericht en wordt in wederzijds overleg afgesloten als de ondersteuningsvragen zijn bereikt.

Een Home-Start(+) vrijwilliger is iemand die zelf moeder is of opvoedervaring heeft en
ondersteuning biedt aan gezinnen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Wil je bij dit project een Maatje worden?

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Zoek je hier een Maatje? Meld je nu aan.

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.