Bekijk alle projecten in "ROOSENDAAL"

Taalmaatjes

Organisatie
Humanitas West Brabant West
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROOSENDAAL
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Interesse
Nederlandse taal

Heb jij gewoon 1 tot 2 uur per week over? Of kan jouw sociale leven of CV wel een boost gebruiken? En heb je dan ook nog interesse in andere culturen? Dan is Taalmaatje wellicht iets voor jou.

Als Taalmaatje help je anderstalige inwoners uit Roosendaal e.o. die vooral beter Nederlands willen leren en durven spreken. Onze deelnemers zijn heel divers van: een Turkse huisvrouw die beter met de juf van haar kind wil praten, een vluchteling die buiten de inburgeringslessen de Nederlandse taal wil oefenen of een Marokkaanse automonteur die soepeler wil kunnen praten bij de koffieautomaat. Heel verschillende mensen die één ding gemeen hebben: beter Nederlands leren spreken om hun dagelijkse bezigheden makkelijker te kunnen doen.

Taalmaatje is vooral een sociale functie. Dus ben je nieuwsgierig naar andere culturen en beheers je de Nederlandse taal goed, dan gaan we graag het gesprek met je aan.
In een training van drie dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol van Taalmaatje te kunnen vervullen. Het uitgangspunt is dat je wekelijks thuis bij de deelnemer afspreekt. Uiteraard word je constant en vakkundig ondersteund door onze coördinatoren.

Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed. Het enige dat jij zelf investeert is 1 tot 2 uur per week. Maar je krijgt daar ontzettend veel voor terug:Je wordt lid van een enthousiast team van zo’n 25 Taalmaatjes en vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven.
Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen. Mocht het nodig zijn dan kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie.

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Neem dan contact op met onze coördinatoren Ria, Tom en Sylvia dmv een mail naar taalmaatjes.wbw@humanitas.nl Ook als je twijfelt of Taalmaatje iets voor jou is horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Of kom vrijblijvend een kijkje nemen tijdens ons wekelijkse Taalcafé elke dinsdag van 14 - 15.30 uur in Parrotia aan de Oude Markt in Roosendaal.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Wil je bij dit project een Maatje worden?

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt